ΔΡ. ΔΑΡΔΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δρ. Δάρδας Πέτρος

Ειδικος Καρδιολογος
Διευθυντής Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου
Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας
Κλινικη «αγιος Λουκας», Θεσσαλονικη
Scroll
01
Σχετικα με τον γιατρο

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1960. Αφού αποφοίτησα με πτυχίο Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985, πραγματοποίησα τη διδακτορική μου διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2000. Το 1989 μετακόμισα στην Αγγλία όπου ακολούθησα την Ειδικότητα της Καρδιολογίας και μετεκπαιδεύτηκα στην κλινική και επεμβατική καρδιολογία μέχρι το 1994, στα νοσοκομεία LEEDS GENERAL INFIRMARY,  BARNSLEY HOSPITAL και PAPWORTH HOSPITAL, CAMBRIDGE, UK.

Από το 1995 μέχρι το 2014 είμαι Επίτιμος Επιμελητής για ένα μήνα κάθε χρόνο στην Καρδιακή Μονάδα του νοσοκομείου Papworth στο Cambrigde. Σε αυτό το διάστημα έχω πάρει μέρος σε διενέργεια πολύπλοκων αγγειοπλαστικών και επεμβάσεων δομικών καρδιοπαθειών. Συμμετέχω ενεργά στην εκπαίδευση συναδέλφων μου ιατρών σε όλη την Ευρώπη, πάνω σε πολύ εξειδικευμένες τεχνικές όπως Rotablation - IVUS, TAVI κ.α. και είμαι μέλος σε πολλές Καρδιολογικές εταιρείες, όπως η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Έχω εκπαιδευτεί σε Rotablation στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης το 2008 και σε Διαδερμική Αντικατάσταση Αορτικής Βαλβίδας - TAVI στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης το 2012.

Από το 1994 μέχρι σήμερα εργάζομαι στην Κλινική «Άγιος Λουκάς» και είμαι Διευθυντής του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας.

Το κέντρο μας εκτελεί ανά έτος:


• 2500-3000 καρδιακούς καθετηριασμούς
• 500 - 700 αγγειοπλαστικές
• πλήρες πρόγραμμα διαδερμικής αντιμετώπισης δομικών παθήσεων καρδιάς (40 - 50 διαδερμικές αντικαταστάσεις αορτικής βαλβίδας και 25 διαδερμικές επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας ανά έτος).

Είμαι διευθυντής του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Κλινικής «Άγιος Λουκάς» επί 25 έτη, όπου εκτελώ σε καθημερινή βάση επείγουσες και προγραμματισμένες επεμβάσεις καρδιάς, που αφορούν την αντιμετώπιση εμφραγμάτων, καθώς και την αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρές παθήσεις των στεφανιαίων αγγείων, όπου πραγματοποιούνται σύμπλοκες αγγειοπλαστικές, που καλύπτουν όλο το φάσμα της επεμβατικής αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου (Rotablation, Ολικές Αποφράξεις, ασθενείς υψηλού κινδύνου με ταυτόχρονη μηχανική υποστήριξη καρδιάς).

Επίσης εκτελώ σε καθημερινή βάση προγραμματισμένες επεμβάσεις αντιμετώπισης δομικών παθήσεων της καρδιάς (Διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας - TAVI, διαδερμική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας - MitralClip, αντιμετώπιση παραβαλβιδικών διαφυγών και μεσοκολπικών ελλειμμάτων).

Αναλυτικό Βιογραφικό του Γιατρού


03
Follow